huen

Regisztráció

Eseménynaptár

23péntek
2020. október
2020. október
 HKSzeCsPSzoV
402829301234
41567891011
4212131415161718
4319202122232425
442627282930311
452345678

Pick és Sole Mizo Ösztöndíjak 2018

A tehetség a jövő záloga

Nagyvállalati környezetben biztosít leendő öszöndíjasainak a Pick Szeged Zrt. és a Sole-Mizo Zrt. kiemelkedő szakmai fejlődési utat. Bessenyei Zsolt Élelmiszeripari HR vezető elmondta, mely másodéves élelmiszermérnök- vagy gépészmérnök-hallgatók jelentkezését várják 150-150 ezer forint értékű ösztöndíjaikra.

-  Az Önök vállalata miért tartja fontosnak a társadalmi felelősségvállalást?

- Kiemelten fontosnak tartjuk a fiatal tehetségek támogatását, hiszen ők jelentik jövőnk zálogát, mind a mindennapi, mind pedig az üzlet élet terén. Éppen ezért a kutatás-fejlesztés, az oktatás, valamint a tehetséggondozás területén évek óta stratégiai partnerei vagyunk a Szegedi Tudományegyetemnek. Közös pályázatainkban, alap- és ipari kutatási témákban új, innovatív eljárások, anyagok, termékek fejlesztésén dolgozunk.

Mi ösztönözte arra a Pick Szeged Zrt.-t és a Sole-Mizo Zrt.-t,, hogy ösztöndíjat alapítson a tehetséges egyetemistáknak?

- Folyamatosan keressük a lehetőséget, hogy a fiatal és nagy potenciállal rendelkező hallgatókat ösztönözni tudjuk a bennük rejlő tehetség kibontakozására. Ehhez egyik kiváló eszközünk az ösztöndíj, emellett viszont számos egyéb alternatívát is nyújtunk azoknak a hallgatóknak, akik szeretnének fejlődni. Duális képzéseinkkel a gyakorlati tudás megszerzését támogatjuk, az idei félévben pedig az egyetemmel közösen létrehoztuk a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klubot is, amely a tehetséges élelmiszermérnök hallgatók számára nyújt kiemelkedő szakmai fejlődési utat.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a leendő ösztöndíjasnak?

- Nagyon pozitív számunkra, ha az ösztöndíjas elhivatott a tanulmányai iránt, nyitott és kíváncsi arra, ahogyan a nagyvállalati folyamatainkat működtetjük és ennek részese is szeretne lenni.

- Miért érdemes az Önök által alapított ösztöndíjra pályáznia a hallgatóknak?

- Az anyagi támogatás mellett biztosítjuk a szakmai fejlődés lehetőségét is: szakmai gyakorlat teljesítésével, szakdolgozati téma feldolgozásával vagy akár egy kutatómunka készítésével járulunk hozzá a hallgatók professzionális fejlődéséhez.

- Miért tartják fontosnak, hasznosnak az együttműködést az SZTE Tehetségponttal?

- A Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legnevesebb felsőoktatási intézménye, ahol ráadásul a diákoknak lehetősége van élelmiszeripari területen tanulni, ami számunkra nagyon fontos. Az együttműködés kiváló lehetőséget biztosít számunkra, hogy ösztönözzük a hallgatókat, hogy tanulmányaikat követően, vagy akár már a tanulmányaik alatt is vállalatunknál helyezkedjenek el. Így az egyetemen végzett, magasan képzett, a működésünket jól ismerő fiatal, pályakezdő szakemberek révén biztosított lehet a munkaerő-utánpótlásunk.  

Az PICK és a SOLE MIZO általi ösztöndíjak leírását és a pályázati kiírást itt találod:

http://www.sztehetseg.hu/hu/palyazatok__osztondijak_/aktualis/vallalati_osztondijak_2018_tavasz